Sabtu, 4 Jun 2011

Bertemu Kembali!!

Assalamualaikum..

Ana baru terbaca blog salah seorang sahabat ana..Click di sini..Sahabat ana ni menceritakan tentang detik manis pertemuan kami (wah2..) yakni sahabat2 5 Agama SPM 2008 la (hehe)..Pertemuan yang pada awalnya hanyalah omongan kosong..Tapi disebabkan kerjasama antara sahabat2, omongan tersebut menjadi kenyataan..Alhamdulillah!


Ape pun..Thanks kepada saudari Afiqah la kerana mencetuskan rasa ingin merasai BBQ nye dengan sahabat2..(Walaupun masa BBQ just pegang kipas utk tangkap gambar)..Still tak apa la..hehe..Dan kredit to Syahmi sebab sediakan tempat utk pertemuan kali ni!

Macam2 menu yang disediakan dalam majlis Re-Union tu..

Ada...

:: Nasi Goreng Pedas
:: Koslo Epal (sedap!!)
:: Apam Balik
:: French Fries
:: Koktel (*mcm salah eja je)
:: AYAM hasil kipasan jejaka2..(hehe)
:: Ayor Oren
:: dan mcm2 lagi

Banyak juga menunya..Masa tengah nak sedia tu asyik rasa macam tak cukup je kata pihak muslimatnya..Bila da buat byk2..Amek kau!..Sume perut penuh!..(hehe)..Dan makanan banyak lagi terhidang.. (=_=') Mujurlah ade yang berbesar hati tapau bawa blk ke rumah..Takdelah membazir tak tentu pasal..Ada juga bawa utk adik2 kat rumah..Bagus2..

Masa tengah BBQ tu , macam2 story2 yg dibangkitkan..Ada yang cerita sal maktab masing2 , ada yang cite sal interview, ada yg cite pasal tak sabar masuk U dan ada jugak yg citer pasal kahwin!..hehe..Tak lama da tu..(bukan ana la)

Itu baru 2 tahun tak jumpa..Ntah bila lagi nak berkumpul ramai2 camni tak tau la..Mungkin dalam 5 tahun ag..Mane tw kan..

Bak kata sorang sahabat ana yang agak periang smbil tengah mengipas ayam..

" sekarang jumpa mcm bese je , lepas ni jumpa da cite pasal U pulak , Lepas tu jumpe ag da bertunang, Lepas tu jumpa ag da berkahwin , Lepas tu jumpa ag tgk2 da ade cucu" (haha) tu la celoteh Anis Sakinah..Masih tak berubah perangai die..

Ape pun..Ana cukup seronok dapat jumpa blk sahabat2 ana..WAlaupun bukan semua..Moga ukhuwah kita kekal InsyaAllah..



antara yg hadir ^^

Ukhuwwah Fillah..

Wallahua'lam .. Wassalam

2 ulasan:

  1. orang len baca ni msti jeles kan??antum bila ag nak reunion??hehe

    BalasPadam
  2. sronok2 .... =0

    BalasPadam