Sabtu, 4 Jun 2011

Bacalah anakku

Assalamualaikum..

Apa kabo sahabat? Sihat la hendaknya..Lamanya ana tak update blog ni..Nasib baik tak bersawang ag..Apa pun post kali ni just nak inform satu perkara je..he..Nak tau ape die??

Baca lah lagi..Baca dengan penuh kesabaran..Dan pasti di akhir pembacaan antum akan tahu apa sebenarnya yg ana nak beritahu..

Bercakap tentang baca dengan penuh kesabaran ni..hmm..



Antum mesti pernah baca post yg panjang2 kan???

Ape yg antum fikir masa antum baca post tu??

a) Bagusnya artikel ni dia boleh tulis panjang2 la
b) Nak menangis teresak-esak ak nak abiskan entry die ni
c) Bila nak abis ni...(hmm..walhal kat pendahuluan bru..huhu)
d) Xde perasaan langsung..(no komen)

Jadi..utk soalan yang bernilai Ringgit Malaysia SEPULUH sen ni..apakah jawapan anda?? (haha)

Ape POINT ana sebenarnya???

Sebenarnya..Ana cuma nak kongsikan masalah yang berlaku dalam diri segelintir pembaca..Ada dalam kalangan pembaca ni..Bila nampak entry yg agak panjang..Dia akan rasa malas @ lazy @ kaslan sangat nak baca..

SO??

Jadi..apa yg segelintir pembaca ni buat...Si dia hanya akan membaca certain points tanpa melihat kepada huraian yg diberikan oleh si penulis..Itulah yg difikirkan oleh si pembaca sebagai langkah bijak utk menamatkan sesuatu bacaan yg agak panjang..hehe

Hasilnya??

Hmm..Boleh jadi berlakunya FitnaH antara pembaca dan penulis..Mungkin penulis hendak menyampaikan sesuatu yg berlainan dengan apa yg difahami oleh pembaca..kan??Akan tetapi..kerana bijaknya si pembaca..Dia trus mengomen tanpa membaca dan memahami sebaik mungkin isi kandungan penulis..

Begitu JUgalah

Apabila kita mengambil atau menghuraikan ayat Al-Quran or Hadis..Jangan just amik sekerat-sekerat kerana mungkin akan lari dari makna yang sebenar..Kerana itulah fahami dan teliti dari awal hingga akhir apa yg cuba di sampaikan...Jangan kerana kita org lain turut terpedaya..

Okay..Tahniah kepada sahabat2 kerana berjaya baca post ana yg tak seberapa ni sampai habis..He..Berbalik kepada apa yg ana nak bagitau kat atas tadi..Ana sebenarnya nak bagitau yang

MOTOR ana da elok! yay!hehe..tu je..

ana teringin motor ni..
kot la ade orang nak kasi sempena bday ana kan?hehe

Wallahua'lam..Wassalam

6 ulasan:

  1. uittt..terkena sungguh la pasal bacaan tu..ahaha.. xleh bla punye permintaan hadiah bday..demand tggi..huh..

    BalasPadam
  2. haha..kot2 ada yg baik hati nak kasi la..ngee

    BalasPadam
  3. seyes ke nak? boleh je nk bagi..tp, versi mainan punye la..kuang3..^^

    BalasPadam
  4. jadilah..ade jugak niat nak bagi tu =P

    BalasPadam
  5. kalo gitu..niat je lah nk bagi..bile tu..ntah la pulak..ahaha..-.-'

    BalasPadam
  6. haha..janji dapat la kan?

    BalasPadam