Sabtu, 21 Mei 2011

Kisah 3 Jejaka

Assalamualaikum

Teringat masa kecik2..Abis je waktu sekolah mesti ade je kat depan tv..ngee..tengok ape?? Tengok Power Rangers , Jetman , Cybercop..bagai.. Bila makin meningkat dewasa..Kita bukan sekadar tonton..Tapi kita mencari isi sesebuah cerita tersebut..Makin meningkat usia..Semakin baik cara penilaian kita..Kalau dulu tengok Power Rangers sampai nak gaduh aje ngan adik..haha..

A: aku power rangers merah...(Hiyaaaa..dush3)
B: aku nak warna pink! (uik??)
A: aahh..go go power rangers (hahaha)

ni kisah dulu ea..macam budak2 kan?(da mmg pun)

Da besar ni tak main la tengok power rangers..hehe..Rasa da macam karut je..Tapi kadang2 tu ade gak la.. =P .. Bergantung pada minat and its graphic.. But utk post kali ni..Ana nak ajak antum tonton crite ni..Ana pun tak tau sama ada ana yang ketinggalan atau antum..ngee..Jangan marah..Gurau sama2 sahabat kan?

Cerite ape eh???

Perlukah??

Assalamualaikum..

*tup tap..bunyi tapak kaki melangkah secara perlahan ke arah ruang tamu..Remote control ditekan..*tik..Sang Tv mengeluarkan cahaya..Lama2 imej yang berwarna warni mula membentuk rupa..Lalu, aku duduk di atas kerusi empuk milik emakku..Ku tonton berita..30 minit berlalu..Macam2 yang ku lihat...Itulah dunia hari ini..

Bagaimana hari antum???

Rabu, 18 Mei 2011

Jom Berbasikal

Assalamualaikum...

Moga masih kuat ukhuwah kta!..he..

Alhamdulillah..Hari ni agak berbeza sket rutin ana..Setelah sekian lama tak mengayuh..Hari ni ana mengayuh...Bukan mengayuh yg x bergerak..Ini yang rodanya bergerak yang mampu meluncur laju di atas jalan raya..waaaa..power kan?he

Begitulah seronoknya..So, sape2 yang agak da lama tak naik basikal tu pi la ringan2kan kaki mengayuh..kang jeles lak ngan ana..payah3..^^

tengok pun mcm power kan? hee

Selasa, 17 Mei 2011

IslAmic Manga

Assalamualaikum..

Ana suka antum sambut salam ana dengan doa dan senyuman..Moga2 ukhuwah kita terus kukuh..Amin3 ^^

Alhamdulillah..Tadi ana ada baca satu blog yg bertuah mengajak ana membaca another blog yang agak baik..Hee.. So ana nak ajak antum la pulak baca blog ni..For those yang suka baca manga or yang baru nak berjinak digalakkan..Moga pengajarannye kita raih

Blog Bertuah : Manga (Islamic Version)

Wallahua'lam..Wassalam

Isnin, 16 Mei 2011

Tarikh Ini..

Assalamualaikum..

Salam itu untuk antum..Moga ianya menjadi pengikat ukhuwah antara kita..

Hari ni adalah hari yang cukup bermakna buat anak murid terhadap gurunya..Yang pernah atau sedang mendidik insan yang bakal memegang pelbagai gelaran pada masa akan datang..Subhanallah..Hebat..

Sabtu, 14 Mei 2011

"Satu Click"

Assalamualaikum..

Pagi ni ana rasa agak lesu kerana mungkin tidak melakukan perkara yang biasa ana lakukan..hehe..forget it..certain people might know about it..


hm..dalam kebisuan pagi (cewah) ana terfikir akan tajuk post kali ni..a single click!..(ahaaa)
pernahkah antum mengalami situasi sebegini rupa??

Selasa, 10 Mei 2011

Dua Kali!! Two Times!!

Assalamualaikum..

Hello there?..Pernahkah antum mengalami situasi begini???

1) Seorang diri
2)Jarum di E??
3)Tekan tak pergi??
4)Mati last skali..

agak2nya ape eh???Dapat teka?? Mantoopp..hehe..power la..


Ahad, 8 Mei 2011

Hari Anugerah Kecemerlangan KISAS SBT



Assalamualaikum.. *ditaip pada mlm 7.5.2011

This post kinda special coz I post it in PuCHong..! While waiting for my photos being uploaded..So I decided to share with you guys about my experienced..hehe

credit to my Mak Teh for lending this to me

Jumaat, 6 Mei 2011

Kembara DunIa IT (1)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..Masih ada tenaga utk kongsi sedikit kembara ana dalam alam maya ni..
Akhir2 ni ana ada sembang ngan sahbt ana tentang satu gadget ni..Kalau kat luar rasenye mmg da menjadi kegilaan ramai..So ana dengan penuh semangat yg berkobar-kobar pun teringin gak nak tahu apa yg bagusnya "gadget" ni..

Antum pun nak tau??Mari2

Antara Dua...

Assalamualaikum..

"Sesungguhnya org mukmin itu bersaudara"

Pernah sekali sahabat ana bertanya..Yang berbunyi begini..

Wahai la achik yang cute.. (cute??wah3)
"Antara dua perkara ni..Hang pilih yang mana???"

Khamis, 5 Mei 2011

Settle!

Assalamualaikum..

Alhamdulillah..segala yang ana risaukan telah pun di settlekan pada jam 9.12 malam td..ekek..

So kepada mereka2 yang bakal gerak bersamaku..korang siap sedia je la ngan persiapan korang lak..Moga perjalanan ke Bumi yang tercinta tu dipermudahkan..amin3

nak pinjam kete ni pun payah..huhu

And berita yang agak menggembirakan..ayah ana pun mungkin akan pi..hehe..Mudah-mudahan jadila..La ni ada ngan Ustaz Abdullah yang mana satu tak tau dengan Ustaz Ismail... ^^

Wallahua'lam.. Wassalam

Kenangan Dirotan..he

Assalamualaikum..

Pagi2 buta ni ana nak cerita pengalaman ana time ana jadi Pengawas PSS..Pusat Sumber Sekolah..haha..Kisah ni sebenarnya da lama..Time ana kecik ag..

hm..besar lagi dari ni ok

Aku,Hang,Saya,Kite, dan Ana

Assalamualaikum..

adoi..malam ni x tdo lagi la jawabnya..jam pun da tnjuk kul ehem3..nak tidur tkut terlajak..So rasanya better stay up la kot..cewah,mcm time study2 dlu..Time ni la duk kaco DJ IKIM bagai..
bukan ana la..haha..kwan ana yg bertuah..suka sangat ckp dengan Kak DJ..wah3.

Rabu, 4 Mei 2011

Short Entry!!

Assalamualaikum..

A short entry..Just nak ajak antum baca satu kisah dari blog kawan ana..

Cerita : TErsebutlah KISaa...h...

Enjoy till the last fullstop.! Kisah ni wat ana terharu kot..he

sape punye kucing la ni..hehe

Wallahua'lam .. wassalam

Eh Si Gadis Yang MAnis

Assalamualaikum..

Pernah x antum dengar bait2 lagu ni..? Ana nyanyi la sket eh..hehe

Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan... Syurga,
Di dalam rumah tangga oooo

( bygkanlah ana tgh nyanyi.. =P )

Selasa, 3 Mei 2011