Isnin, 18 April 2011

Apa akan jadi bila..

Assalamualaikum...

"(smbungan)...kita positive kan words kita??"

Dalam sehari..berapa kali antum cakap @ sebut perkataan negative pada diri antum atau pada org lain?? Berapa kali ye??hmm..Cuba bilang sendiri nanti ye..

Utk post kali ni ana just nak kongsi the power of words yg kita duk slalu sebut dalam kehidupan seharian kita..Bagaimana perkataan boleh merubah kehidupan kita...The idea to post this topic I got from another blogger..who is he??Tubelawak..he..do read his blog..

Bukan hanya manusia..Malah air juga turut menunjukkan perubahan yang positif bila didedahkan dengan gelombang positif..Hebatkan..?

Semua tu ciptaan Allah S.W.T..Allah yang Maha Pencipta..Segalanya tidak mustahil bgi-Nya..Even kalau manusia cipta klon manusia sekalipun..Adakah klon tersebut mampu melahirkan anak???huh? Atau the simple ever mempunyai perasaan yg kita ade skarang ni..Rasa sakit bila dicubit, Rasa sedih bila sesuatu menimpa, N rasa gembira bIla tertaWA..

Dan bukan words je yg kna positif..Our mind too should be positive..Husnu zann..Jangan bersangka buruk..Tp kalau da tgk video S**S tu x yah nak think2 da..tutup terus..!

Bersyukurlah selagi ada waktu bgi kita.. Think about it..

kucing pun fikir positive

Bagi para ibu or bakal ibu or bapa2 or sahabat..Percakapan itu satu doa..Nak anak yg cemerlang..JAngan Gelar yg X cemerlang..Nak anak yg Soleh @ Solehah..Didik lah NGan Kasih Syang yg Positive..

Video : The Power OF WordS
Video : Air Berkata-kata

Wassalam..

2 ulasan:

  1. teringat video yg ustz sha'ari tunjuk time dkt BTU dlu..

    BalasPadam
  2. yup..mmg duk cari ni psl teringat tu la pun.

    BalasPadam