Sabtu, 21 Mei 2011

Kisah 3 Jejaka

Assalamualaikum

Teringat masa kecik2..Abis je waktu sekolah mesti ade je kat depan tv..ngee..tengok ape?? Tengok Power Rangers , Jetman , Cybercop..bagai.. Bila makin meningkat dewasa..Kita bukan sekadar tonton..Tapi kita mencari isi sesebuah cerita tersebut..Makin meningkat usia..Semakin baik cara penilaian kita..Kalau dulu tengok Power Rangers sampai nak gaduh aje ngan adik..haha..

A: aku power rangers merah...(Hiyaaaa..dush3)
B: aku nak warna pink! (uik??)
A: aahh..go go power rangers (hahaha)

ni kisah dulu ea..macam budak2 kan?(da mmg pun)

Da besar ni tak main la tengok power rangers..hehe..Rasa da macam karut je..Tapi kadang2 tu ade gak la.. =P .. Bergantung pada minat and its graphic.. But utk post kali ni..Ana nak ajak antum tonton crite ni..Ana pun tak tau sama ada ana yang ketinggalan atau antum..ngee..Jangan marah..Gurau sama2 sahabat kan?

Cerite ape eh???


3 IDioTS

Ini crite bukan sebarang crite..(ini best bro0 best bro..kih3)BUkan adik beradik kamen rider bagai la..Ini kisah tentang kehidupan..

Kehidupan??

Yup..Kisah ini menceritakan tentang kehidupan sebagai seorang pelajar..Kehidupan di kolej mahupun Universiti..Bagaimana pentingnya ilmu untuk kita aplikasikan dalam kehidupan..Bagaimana anggapan kita terhadap ilmu..Apa sebenarnya matlamat kita..Apakah yang sepatutnya kita amalkan sebagai seorang pelajar..dan sebagainya..Ana tak mahu nak hurai panjang..Antum tengoklah sendiri..he

Persahabatan

Antum ada sahabat??MEstilah ada kan?At least ana sbg sahabat antum..(wah3)Dalam kisah ni jugak ada dititik beratkan tentang nilai persahabatan..Bagaimana susah senang diharungi bersama..Bagaimana sahabat itu sendiri menjadi pendorong semangat tika mak ayah nun jauh di sana..Bagaimana sahabat lah yang mampu menjadi guru kepada diri kita..Dan bagaimana sahabat mampu mempengaruhi kita..haha(yg ni ade 2 side effects..beware!)Its all about friendship..So..which is more important..Money or Friendship??ngee..

Others??

Banyak lagi sebenarnya..Antum pun boleh nilai sendiri..Jenuh ana nak cite satu2..Nanti boring lak..haha..But 1st tontonlah dulu..Ana tonton pun lepas kwn ana yang uar2kan..Ana tak minat sangat hindustan2 ni..haha..But sometimes ada bagusnya gak..Something new to learn..Its better than english movie yang banyak adegan censored yg melampau..huhu
Nak tengok?

Terasa nak tengok??Kat sini ana da mudahkan keje antum..haaa..sama ada antum nak tengok secara on9 ataupun download je..Mana2 pun boleh ^^

Online : 3 Idiots
Download : Link 1 , Link 2

kalau xde substitle download la jugak ye..agak2 leh faham just go on..he

Selamat menonton..Wassalam..

8 ulasan:

  1. rasenye kene download jugak lah..hehe..yg streaming punye xde substitle..so nak tgk ade substitle download la ea..he..xlama pun..^^

    BalasPadam
  2. makin maju sudaa achik nih..haha..

    BalasPadam
  3. cite nie mmg da lma tp bestt sgt..haaa..crite nie mmg hidustan terbaek yg pnah tgk..ske2..lgi2 msa die bagi ucapan tuh n msa mak rastogi buat roti..hehe..

    BalasPadam
  4. sukeee..he..yup2..ni cite baru ar bgi abg..rupenye 2009 nye movie..ketinggalan jugak rupanya..huhu..xpelah..as long dapat isi die..aah..ngan time die knakan cikgu ngan member die dlam kelas masa disuruh ajar tu..ahaha..sume pakat cari je perkataan tu..adoi..

    BalasPadam
  5. haha..cite nie mmg padat ngan msj yg tersndri..msa first time tgk cite nie,x leh tahan gelak..lawak..btul la die kta, kalo kite pulun je tp x paham ape yg kte bca, itu la jdnye..kne gelak..hehe..

    BalasPadam
  6. yup..belajar kerana nak ilmunya..bukan kerana terpaksa ^^..nak didik anak murid pun gitu gak..bkn isi bku yang nak kasi..tp pemahaman terhadap isi buku sendiri..huhu..n the way to share??too many ways..choose the simple one but the one can mean a lot..

    BalasPadam
  7. yes..btul sgt lah sume yg abg ckap tuh..i agree with that..

    BalasPadam